• Elli

Top5 trendikkäimmät häämatkat

Häämatka on yleensä sellainen, johon panostetaan hieman tavallista lomamatkaa enemmän rahallisesti, ajallisesti tai molempia. Häämatkat suuntautuvat kohteisiin, jotka ovat olleet parilla joko haaveena pitkään, tai jonne on toivottu palaavan vielä joskus. Luksuskohteet, kuten Malediivit, Hawaji ja Bora Bora, ovat olleet suosittuja kohteita jo pitkään. Jos kuitenkaan pelkkä luksuslomailu ei nappaa, tässä muutamia tämän hetken mielenkiintoisimpia ideoita häämatkalle.

1. Roskienkeräys -häämatka. #beachcleanup tägillä löytyy jo hurjan paljon kuvia. Nyt yhtenä siisteimpänä (pun intended) trendinä on häämatkat tämän teeman ympärillä. Häämatkalaiset siivoavat yhdessä rantoja ja tekevät hyvää. Esimerkiksi Trash Hero -organisaatio järjestää siivouksia ympäriinsä. Jos matkakohde on jo selvillä, heidän sivuiltaan näkee missä paikallinen luku toimii.


2. Mini-matkat tai mega-matka. Ettekö osaa päättää häämatkan kohdetta vai onko ongelma se, ettette keksi kuinka kauan viipyisitte? Mini-häämatkatkoilla reissaatte useampaan kohteeseen ja luotte häämatkastanne ikäänkuin mosaiikin. Voitte käydä usealla eri viikonlopun mittaisella matkalla ja koostaa sen esimerkiksi Lapin lomasta, kaupunkilomasta, kylpylälomasta ja vaelluksesta. Mini-häämatkoilla ei tarvitse tinkiä että mitä tekee, voi tehdä kaikkea ja silloin kun itselle parhaiten sopii. Mega-häämatkassa idea on sama, mutta reissua varten otetaan sapattivapaata. Tuoreena avioparina reissaatta useamman viikon tai jopa kuukauden. Hyviä ideoita tähän on Trans-Siperia -junareissu, Road Trip Jenkeissä (kuten legendaarinen Road 66) tai reppureissaus Aasiassa.3. Historia-häämatka. Kiehtooko Mayojen historia? Kiinnostaako Suomen historia? Entä Egyptin historia? Nyt häämatkoja käytetään uuden oppimiseen. Häämatka teemoitetaan jonkun tietyn (itseään kiinnostavan) historiallisen aiheen ympärille ja sen perässä sitten reissataan. Tähän voi liittää museokäyntejä, opastettuja kierroksia ja vaikka mitä. Tämän kaltainen matkustaminen on myös loistava tapa innostua yhdessä jostain asiasta entisestään.

4. Retriitti -häämatkalla keskitytte toisiinne, itseenne ja henkiseen rauhaan sekä kokonaisvaltaseen hyvinvointiin. Retriittiresorteissa tarjotaan joogaa, meditointia, ratsastusta ja muita rentouttavia aktiviteetteja. Koska häämatkalla on tarkoitus voida kokonaisvaltaisesti hyvin, ovat ateriat ja juomat terveellisia ja ravitsevia. Ole somen ja kiireisen maailman ulkopuolella tuoreen aviopuolisosi kanssa ja rentoutukaa kunnolla. Tällaisia matkoja tarjoaa muun muassa Eco Retreats, The Sanctuary Thailand ja Seychelles Safari Retreat.

5. Tavoitehäämatka. Tässä mielenkiintoisessa häämatkatrendissä on kyse siitä, että pari asettaa itselleen jonkun tavoitteen ja sitten toteuttaa sen. Oletko aina halunnut vuorikiipeillä ja kiivetä esimerkiksi Everestille tai Kilimanjarolle? Haluatteko opetella purjehtimaan? Nythän sen voisi toteuttaa ja vieläpä tuoreen puolison kanssa.© 2023 by Sarah Lane. Proudly created with Wix.com