• Elli

Siis miten tätä ajetaan?! - Vinkit hääsuunnittelusta selviämiseen järjissään.

Postaus on toteutettu yhteistyössä Häät.fi, Amoriinin sekä Love Me Do:n kanssa.


Kolme minuuttia menee tämän blogipostauksen lukemiseen ja voin luvata, että se kannattaa! Häiden suunnittelun aloitus alkaa yleensä suurista linjoista ja haaveista, joista sitten edetään pienempiin yksityiskohtiin. Lopulta asiaa on niin paljon, ettei edes tiedä, mitä pitää tietää.


Itselle yllätyksenä on tullut muun muassa seuraavat asiat:

  • Mistä laseista juodaan, kun catering lähtee?

  • Kuka on juhlatilalla ottamassa vieraat vastaan, kun hääpari on kuvauksessa

  • Miten ihmeessä kukaan selviää tästä kaikesta ilman apua?


No, viimeiseenhän vastaus on, että eihän siitä selviä. Moodboardien, haavekuvien ja Pinterestin selailun jälkeen lähes jokainen tarvitsee jonkinlaista apua häiden suunnitteluun (siitä selviämiseen järjissään). Alle olen luetellut omat vinkkini siitä, miten selvitä tulematta hulluksi sekä niin, että viimeistä viikkoa ei tarvitse käyttää ''AINIIN TÄMÄKIN ASIA UNOHTUI''- tuskasteluun.


1. Osta kotiin tonkka viiniä. Jos et juo viiniä, opettele. Viinihän on sitä paitsi terveellistä, ainakin tämän artikkelin mukaan. Tonkkahan kestää tietysti vain rajatun ajan, joten pidä aina varatonkkaa kaapissa. Parhaiten viini toimii, kun sitä nauttii hyvässä seurassa. Jos viinin juonnin opettelu ei nappaa, myös itsetehdyllä hääliköörillä pääsee samaan lopputulokseen. Amoriinin sivuilta löytyy tähän oiva ohje ja minusta se sopii myös vallan mainiosti hääsuunnittelulikööriksi. Muita hyviä vinkkejä stressin lievittämiseen löytyy häät.fi sivuilta kohdasta häästressi. Sieltä ei tosin löydy artikkelia ''top10 laatikkoviinit häiden suunnittelua varten''.

2. Käytä apuna jotain, johon voit kirjata tehdyt asiat. Tämä ei ole suositus, vaan käsky! Häiden suunnittelussa jää helposti asioita muistamatta (esimerkiksi ne juomalasit cateringin lähdettyä). On siis hyvä käyttää jotain suunnittelutyökalua muistin apuna. Tähän löytyy netistä valmiiksi muistilistoja sekä ihan kunnollisia suunnittelualustoja. Suosituimpia ovat Häät.fi hääpolku, Tahtoo.fi hääsovellus (itsellä on tästä käytössä Premium versio, mutta lisää siitä toisella kertaa) sekä Amoriinin häiden suunnittelun ABC.

3. Kevennä tunnelmaa ja haaveile loputtomasti. Kun käyttää aikaansa haaveilemiseen, tarttuu aina mukaan myös konkreettisia ideoita. Haaveiluun on onneksi simppelit ohjeet. Suuntaa jollekin hääsivustolle (Pinterest, häät.fi, amoriini, Facebookin hääryhmät tai Instagram) ja uppoudu selaamiseen. Vietä tämän askareen parissa niin kauan, että alkaa pyörryttää ja aina kun löydät jotain siistiä, tallenna se! Häiden suunnittelun kuuluu olla kivaa ja ihanaa (siis noin niinku 70-prosenttisesti vähintään), joten muista käyttää aikaa haaveiluun. Aina ei tarvitse miettiä just teidän häihin ja budjettiin sopivia juttuja. Haaveilussa voi hyödyntää myös Häät.fi sormuskonetta sekä hääpukukonetta. Sieltä löytyy moneen budjettiin, haaveeseen ja tyyliin sopivia juttuja. Vaikka se kallein sormus tai puku ei budjettiinne mahtuisikaan, voi tyylistä saada silti ideoita budjettiratkaisun etsimiseen.

4. Tämä on tärkeä! MUISTA (JA MUISTUTA MUITA), ETTÄ KENEN KANSSA SITÄ OLLAAN NAIMISIIN MENOSSA. Et ole menossa äitisi, mummosi, puolisosi vanhempien tai serkkujen kanssa tai ystävienne. Häiden suunnittelussa lähipiiriltä helposti unohtuu, että kuka asioista päättää. No sehän on hääpari itse. Eli siis, koska tämä on teidän juhla, saatte syödä mitä tykkäätte, juoda niin vähän tai paljon kuin haluatte, kutsua ketä lystäätte ja tulla juhlapaikalle vaikka alasti (okei joku roti sentään). Jos joku on erittäin innokkaasti kertomassa minkälaiset häät hän itse järjestäisi, linkkaa hänelle vaikka häät.fi inspiraatiosivu. Kehoita ystävällisesti suunnittelemaan omat häänsä ja pitämään sen visusti salassa. Silleen you know, ettet vahingossa varasta hänen ideaa. Totta kai useat järjestävät häänsä sillä ajatuksella, että vierailla on hauskaa. Tämähän on tietysti hyvä tavoite, mutta sen ei pitäisi tulla teidän oman onnenne kustannuksella. Jos siis ahdistaa, katso kohtien 1 ja 4 ensimmäiset lauseet.

5. Älä tee asioita liian vaikeaksi, vaan hyödynnä erilaisia häähakemistoja sekä kaasojen ja bestmanien apua. Amoriinilla on kattava häähakemisto täynnä erilaisia palveluntarjoajia. Häähakemisto on erityisen näppäre heille, kenellä ei ole aikaa tai kiinnostusta selata päiväkausia interwebiä. Tämän lisäksi jokainen mikromanagerimorsian (mielestäni tämä kuvaa ainakin itseäni hieman paremmin kuin ”bridezilla”) voisi nyt sitten niin sanotusti relata. Kyllähän se varmasti aluksi tuntuu ihan hirveältä delegoida asioita, mutta jotta hääpäivästä jäisi rento muisto, kannattaa se tehdä. Tähän tosin vinkkinä, että mikromanagerimorsiamen ja bridezillan raja on aika häilyvä. Yritetään siis säilyttää kiva balanssi sen suhteen, jooko?


Nyt oli ilmaisia vinkkejä jaossa! Olkaapas siis hyvät. Itselleni tärkeimmiksi hääsuunnittelun apuvälineiksi ovat muodostueet häälehdet, tahtoon -hääsovellus sekä muutamat ulkomaiset häävlogit sekä tietenkin hääblogit.


Koska olen itse intohimoinen inspiraationetsijä ja uppoudun helposti asioihin, niin minulle on sopinut hääinspiksen metsästys joka puolelta. Tiedostan kuitenkin sen, että monia ei yhtälailla kiinnosta laittaa lauantaipäivästään seitsemää tuntia hääselailuun, joten sitä varten on onneksi työkaluja ja häämedioita! Kaikki yllä linkkaavani asiat ovat mitä mainoin tapa tehdä häiden suunnittelusta rentoa ja hauskaa(vaikka tosin en kiellä sitäkään, etteikö kyseisiin paikkoihin pystyisi uppoamaan tunneiksi krhöm...). Seuraan paljon myös häätrendejä, joten hääaiheisia artikkeleita tulee luettua hyvinkin paljon. Meillä on häihimme aikaa hieman reilu vuosi, joten pää on toistaiseksi pysynyt kohtuullisen hyvin kasassa. Minulla on kuitenkin kotona tonkka viiniä odottamassa paniikkia sekä sulhanen, joka osaa tarvittaessa kyllä rauhoitella.0 kommenttia

© 2023 by Sarah Lane. Proudly created with Wix.com