• Elli

Ethän vain unohda kysyä hääkuvaajaltasi tätä

Kaupallisessa yhteistyössä valokuvaaja Minna Kaitajärvi. Minna on hääkuvaaja Tampereelta ja kuvaa häitä ammatikseen ja on myös meidän häiden kuvaaja.


Kun hääkuvaajan tarpeellisuus on todettu niin suureksi, että olette päättäneet panostaa ammattilaiseen, on seuraavana vuorossa kuvaajan valinta ja yksityiskohtien selvittäminen. Selkeimpiä kysymyksiä ovat tietysti hinta, matkakulut sekä portfolion näkeminen, mutta on myös muutamia muita kysymyksiä jotka kannattaa muistaa.


Kuva: Minna Kaitajärvi

1. Mitkä ovat off -season hinnat?

Jos häät ovat vilkkaimman seosongin ulkopuolella, kannattaa kysyä tarjousta siihen. Monilla kuvaajilla - myös Minnalla - tarjoukset perustuvat sivuilla näkyviin paketteihin. Olisi muille asiakkaille epätasa-arvoista antaa toiselle asiakkaalle samasta paketista eri hinta kuin sillä hetkellä näkyvä paketin hinta. Kuitenkin monet kuvaajat tarjoavat off season hintoja. Minnalla on myös off-sesonki -hinnat aina 15 prosentin alennuksella. Samoin on mahdollista neuvotella myös ns "kimppatarjousta" kun tilaa useamman kuin yhden kuvauksen.


Paketin sisällön kanssa "palapelointi" jättämällä jotain paketista pois tai vaihtamalla joitain elementtejä toisiin voi hyvinkin onnistua. Varsinkin jos tavoitteena on pysyä tietyssä rajatussa budjetissa.

2. Tavataanko, tai voinko soittaa sinulle?

Kannattaa jutella paljon etukäteen kuvaajan kanssa ennen päätöksen tekemistä tai jopa tavata kuvaaja niin tietää, miten kemiat kohtaavat. Se on tärkeää, sillä kuvaaja on parhaimmillaan koko päivän mukana elämäsi yhdessä tärkeässä päivässä! Tärkeimpiä asioita on tietysti myös se, että kuvaajasi tyyli on sellainen, että haluat katsoa kuvia vuosienkin jälkeen. Kuvien tyylin lisäksi lähes yhtä tärkeää on myös että tulette hyvin juttuun.


3. Voitko suositella meille muita palveluntarjoajia?

Monet hääkuvaajat osaavat suositella monia palveluntarjoajia kukantekijöistä cateringiin ja videokuvaajaan. Videokuvaushan on koko ajan nousussa ja Minna itsekin etsii parhaillaan videokuvaajia "suosituspiiriin".


Hääkuvaus ja hääkuvaaja ovat asioita, joita ei kannata minuutissa päättää. Vaikka hääkakkusi olisi ollut spektaakkelimaisen herkullinen ovat valokuvat usein se, jotka konkreettisimmin jäävät käteen.
Kuva: Minna Kaitajärvi


4. Syötkö häissämme?

Useimmilla kuvaajilla on sopimuksessaan maininta ruoan tarjoamisesta. Minnalla esimerkiksi sopimuksessa on maininta, että kuvauspäivän olessa yli 6h, tarjotaan hänelle myös ruokailu. Kuvaaja istuu lähes aina vieraiden kanssa pöydässä ja yleensä ruokailun aikana kuvaajakin pitää tauon, sillä kovin moni ei halua itsestään kuvia ruoka suussa. Kuvauspäivät ovat myös fyysisestä yllättävän raskaita, joten kuvaaja arvostaa varmasti ruoan tarjoamista ja jaksaa kuvata. Nämä ovat kutienkin aina kuvaajakohtaisia, joten tämä kannattaa muistaa kysyä.


Minnan kotisivuilta löytyy vielä muutamiin usein kysyttyihin kysymyksiin vastauksia! Minnaan saa yhteyden ​minnakaitajarviphoto@gmail.com tai puhelimitse +358 50 3060462


Seuraa somessa: @minnakaitajarviphotography

Kuva: Minna Kaitajärvi

1 kommentti

© 2023 by Sarah Lane. Proudly created with Wix.com