• Elli

3 x Fiskarsin ruukin häätilat: Valkoinen Sali, Puimala ja Musta Sali

Häät ansaitsevat upeat puitteet ja yleensä niihin saavutaan vähän joka puolelta. Fiskarsin Ruukki on paitsi kaunis, myös yllättävän helposti saavutettavissa. Upeat juhlatilat sijaitsevat alle 2 tunnin ajomatkan päässä sekä Helsingistä että Turusta. Fiskarsin ruukki on Fiskarin kylään vuonna 1649 perustettu rautaruukki. Nykyisin Fiskarsin ruukki on tunnettu taiteestaan ja muotoilustaan ja tämä näkyy myös upeasti juhlatilojen sekä mm ravintola Kuparipajan astioissa. Heillä nimittäin astiat ovat kaikki Iittalaa. Tämä voi olla joillekin yhdentekevä yksityiskohta, mutta joillekin ehdottomasti iso plussa.


Juhlatilat ovat paitsi kauniita, myös trendikkäitä ja niiden ympäristö on vertaansa vailla. En tiedä voinko vilpittömästi kehua näitä puitteita liikaa, sillä Ruukkikylän ainutlaatuinen miljöö on vain niin upea. Firskarsin juhlatilat taipuvat isoihin ja pienempiin juhliin, mutta ovat omiaan 60-150 hengen tilaisuuksiin.


Mustan Salin kasvihuone sisäänkäynti. Kuvat: Fiskars

Otin yhteyttä reilu vuosi sitten Fiskarsin juhlatiloista vastaavaan ihanaan Malenaan ja saimme aivan loistavaa palvelua. Malena myös esitteli meille tilaa, vastasi kaikkiin tarpeellisiin kysymyksiin ja avusti myös pöytäjärjestelyn suunnittelussa. Kun kilpailutimme juhlatiloja ja laittelimme sähköposteja, oli pikainen vastaus ja hyvä kommunikaatio iso plussa. Sivuhuomiona: Fiskarsissa järjestetään monenlaisia tapahtumia ja markkinoita, kuten joulumarkkinat. Raaseporissa tapahtuu muutenkin paljon kaikkea, joten aluetta voin suositella erittäin lämpimästi myös häämatkakohteena. Myös Nisti ja Nööri -blogin Tuuli ja hänen miehensä viettivät täällä hääyön, sekä häitä edeltävän yön, käykäähän heidän blogistaan myös kurkkaamassa miten se meni.


Tässä siis Fiskarsin Ruukin ihanat tilat esiteltynä:


Valkoinen Sali

Valkoinen sali on nimensä mukaan valkoinen sekä avara. Se sopii erinomaisesti intiimeille häille. Valkoinen ympäristö sekä ikkunankarmit luovat tilasta todella muuntautumiskykyisen. Hieman teollinen tila taipuu myös lämpimään j tunnelmalliseen juhlaan varmasti, mutta myös sen modernin ilmeen korostaminen käy mainiosti. Kuparipajan Valkoisen Salin plussana on se, että tilaan saa tuoda omat ruoat ja juomat, mutta aivan vieressä oleva Kuparipaja palvelee myös. Tiloissa on myös sisävessat, joten talvellakaan ei vieraiden tarvitse hytistä ulos.


Valkoiseen saliin loisin varmasti värikkäät häät, joissa pöytäkattaus ja koristeet sekä ulkona näkyvä ruukkikylän maisema pääsisivät oikeuksiinsa. Vai mitä mieltä te olette?

Tässä olisi muuten myös ideaa trendikkään hääloungen tekemiseen.

Puimala

Upea kesähäiden viettopaikka, joka vetää vertoja monille. Puimala on avara ja maalaisromanttinen kesän juhlatila. Tila on muidenkin tilojen tapaan erittäin muuntautumiskykyinen. Puimalassa voi viettää myös pienempiä häitä, mutta parhaillaan se sopii 100-150 hengen hääjuhliin. Tilan yhteydessä sijaitsee myös esteettömät saniteettitilat, joten mahtavasti ruukkimaisemastaa ja maalaisromanttisesta ilmeestään huolimatta, on se moderni ominaisuuksiltaan.


Puimalan yksi iso plussa on se, että se sijaitsee lähellä toripaikan parkkipaikkoja, joten kauempaa ja omalla autollaan tulevat vieraat saavat helposti autot parkkiin. Tietysti täällä juhliessa itse suosittelisin jäämään yöksi johonkin Fiskarsin majataloista, joten auton voi heittää myös niiden parkkipaikoille.


Puimalan sali hempeässä hääsomistuksessa. Kuva: Fiskars

Musta Sali

Korkea tila, jossa tummat ikkunakarmit tuovat särmää mutuen simppeliin olemukseen. Mustassa salissa juhlii isompikin porukka, mutta pienemmät häät menevät sinne myös loistavasti. Musta Sali sijaitsee aivan Valkoisessa salissa kiinni, joten jos tiedossa on isommat bileet, voi nämä kaksi mahtavaa tilaa yhdistää toisiinsa.


Mustan salin hieno ja uniikki yksityiskohta on kasvihuone, joka toimii myös sisäänkäyntinä tilaan. Kasvihuone tuo jotain ihastuttavan erikoista fiilistä.


Ps. Kirkkohäitään suunnittelevat, vain 5 minuutin ajomatkan päässä on upea Pyhän Marian kirkko, joka on kaunis keskiaikainen kivikirkko.


Musta sali. Kuva: Fiskars

0 kommenttia

© 2023 by Sarah Lane. Proudly created with Wix.com